dijous, 21 d’abril del 2011

Microsoft Office & OpenOffice


Avui us parlaré de les diferències entre la suite de Microsoft Office i de la suite gratuïta OpenOffice.
L'OpenOffice es tracta d'una suite ofimàtica gratuïta formada per processador de text, full de càlcul, bases de dades, presentacions, eina de dibuix i notació matemàtica.
L’OpenOffice disposa de corrector ortogràfic i extensions per afegir funcions noves. A això cal afegir-hi  la seva facilitat d'ús i la gran quantitat de fonts d'ajuda i d'informació.
 
PREU
És la principal raó. No ens enganyem, invertir més de 100 euros en un programa d'ordinador tira enrere a més d'un. I si parlem d'una empresa, el preu oscil·la entre els 300 i els 600 euros, depenent de la mida del negoci.
Independentment de les funcions avançades que pugui tenir Microsoft Office davant l’OpenOffice, hem de tenir en compte que la gran majoria d'usuaris només utilitza una petita part de les funcions que ofereixen les suites ofimàtiques, i per la diferència de preu entre una i una altra, OpenOffice surt guanyant.
 


OFEREIXEN EL MATEIX
Els principals components de Microsoft Office són el processador de textos Word, el full de càlcul Excel i l'eina de presentacions Powerpoint. OpenOffice té els seus equivalents en Writer, Calc i Impress respectivament.


 
COMPATIBILITAT DE FORMATS
Tens centenars de documents creats amb Office i tens por de no veure'ls en OpenOffice? Actualment, permet obrir i editar tots els formats suportats per Office, incloent els més recents (DOCX, xlsx i pptx).

RENDIMENT
Tenir un ordinador modern és garantia d'èxit per gaudir de qualsevol programa sense por de que es quedi penjat o tarda a fer determinada acció.
Però no tothom té aquesta sort, i en ordinadors modestos, una eina lleugera és preferible a una altra pesada. En aquest cas, OpenOffice és força més ràpid i consumeix menys recursos que Microsoft Office.
A més a més, està disponible per a tots els sistemes operatius.

SE CENTRA EN LA FUNCIONALITAT I NO EN L'APARENÇA
El disseny de les últimes edicions de l'Office és molt atractiu visualment, però realment són útils? A més, els menús dinàmics personalitzats oculten funcions o destaquen altres, provocant moltes vegades confusió.

Pots descarregar-te’l a la pàgina oficial http://es.openoffice.org/


1 comentari:

  1. Sóc de Microsoft!
    Tot i que si em puc estalviar de pagar millor!
    OpenOffice és el substitut aixó vol dir inferior, si més no quan en vaig fer la comparativa!

    ResponElimina